Kersenplukdag 2019

Kersenplukken bij Landwinkel Elenbaas.

Bij ons in de Boomgaard heeft u de mogelijkheid om tijdens de Kersenplukdag op zaterdag 20 juli vanaf 10:00-16:00 uur zelf uw kersen te plukken. Laat deze kans niet liggen!

Welkom op ons teeltbedrijf!

Om toegang te krijgen in onze boomgaard vragen wij entree. De toegangsprijs voor volwassenen is 2 euro per persoon. Kinderen tussen de vijf en vijftien jaar betalen een euro. Voor kinderen onder de vijf jaar is de toegang gratis.

Bij aankomst in de boomgaard krijg je eerst een instructievideo te zien. In deze video legt er iemand uit hoe je gemakkelijk en correct de kersen plukt. Dit is belangrijk, want op die manier bescherm je de bomen tegen schade. Dit is weer van invloed op de oogst van het volgende jaar. Na de instructievideo krijg je bakje(s) waar je de kersen in kan doen.

BELANGRIJK:

WAT JE PLUKT, MOET JE BETALEN.

KIES ook ALLEEN rijpe kersen, omdat ze na het plukken niet verder rijpen.

Als je eenmaal je kersen geplukt hebt, ga je naar de tent. Daar weegt het personeel de kersen, waarna je de geplukte kersen afrekent. Contant betalen heeft de voorkeur, maar pinnen is ook mogelijk.

Verser krijg je de kersen niet! GENIET OPTIMAAL VAN DEZE HEERLIJKE VRUCHTJES!!

Hoe bewaar je de kersen?

Bewaar uw kersen altijd in de koelkast (NIET EERST WASSEN aangezien het water de groei van schimmels bevordert). Spoel ze net voor het eten af met water. Bewaar ze vervolgens in een gesloten plastic zak of een afgedekte container.

Kersen zijn te gebruiken in vele recepten zoals muffins, smoothies of ijs. Op internet zijn vele kersenrecepten te vinden.

Je kunt de kersen ook invriezen, zodat je ze later in het jaar kunt gebruiken. Het beste is om de kersen te ontpitten voordat je ze invriest.