Gepocheerde peren als dessert

Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 25 minuten

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 500 ml witte wijn*
  • 200 ml perensap*
  • het sap van 1 citroen*
  • 3-4 el honing*
  • 1 kaneelstokje
  • 1 vanillestokje
  • 4 peren*

de producten met * zijn verkrijgbaar in onze landwinkel

de producten met ** zijn alleen in het seizoen verkrijgbaar in onze landwinkel


Bereiding:


  • Breng de witte wijn samen met perensap, citroensap, honing, kaneelstokje en vanillestokje aan de kook en laat alles 10 minuten op een zacht vuur sudderen.
  • Schil de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen.
  • Leg ze in het wijnmengsel en pocheer ze 10 minuten op een zacht vuur met het deksel op de pan.
  • laat alles afkoelen.
  • verwijder de kruiden en dien de peren met het kookvocht op.

Tip: Garneer eventueel met wat bramen** of een bolletje roomijs.