Kwarkmuffins met kersen

Maak zelf 12 van deze heerlijke kwarkmuffins.

Ingrediënten:

  • 250 gram Zeeuwse Zonnekersen kersen**
  • 3 eieren*
  • 500 gram kwark
  • 150 mililiter zure room.
  • 55 gram suiker
  • 30 gram griesmeel
  • 1 pakje vanillepuddingpoeder (voor 500 mililiter om te koken)
  • halve citroen*
  • 100 mililiter slagroom
  • 60 gram Zonnekersen jam*
  • muffinblik voor 12 stuks
  • 12 papieren bakvormpjes
  • boter om in te vetten.

de producten met * zijn verkrijgbaar in onze landwinkel

de producten met ** zijn alleen in het seizoen verkrijgbaar in onze landwinkel

Bereiding:

  • Splits de eieren.
  • Roer 400 gram kwark, de zure room, 50 gram suiker en de eidooiers door elkaar.
  • Roer de puddingpoeder, het griesmeel, en het citroensap erdoorheen.
  • Klop het eiwit stijf en spatel het erdoorheen.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Beleg het muffinblik met papierenvormpjes of vet het in.
  • Vul de vormpjes met het kwarkmengsel.
  • Ontpit 12 kersen en verdeel ze over de muffins.
  • Bak de muffins in ca. 40 minuten gaar.
  • Laat ze in de vorm afkoelen.
  • Roer 10 gram kwark met het overige suiker door elkaar.
  • Klop de slagroom stijf en spatel hem door de kwark, en voeg het restje suiker toe.
  • Verdeel het slagroom-kwarkmengsel over de muffins en garneer met de rest van de kersen en de jam.