Bosbessen muffins

Muffins zijn overheerlijk en niet moeilijk te bakken. Door de toevoeging van de bosbessen (of blauwe bessen) en de yoghurt en zure room blijven deze muffins lekker smeuïg.


tip: Een speciaal muffin-bakblik werkt handig. Gebruik ook daarin papieren vormpjes zodat je de muffins er na het bakken gemakkelijk uit krijgt.

Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 25 tot 30 minuten

Ingrediënten voor 12 stuks:

  • 12 papieren bakvormpjes
  • 1 muffinblik ( met 12 kuiltjes )
  • 250 gr bosbessen of blauwe bessen**
  • 250 gr bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 50 gr boter
  • 1 ei*
  • 3 eetlepels honing*
  • 100 gr yoghurt
  • 100 gr zure room
  • poedersuiker voor het bestuiven

de producten met * zij verkrijgbaar in onze landwinkel

de producten met ** zijn alleen in het seizoen verkrijgbaar in onze landwinkel

 

Bereiding:

  • Was de bosbessen of blauwe bessen en laat ze uitlekken.
  • Dep ze straks goeddeels droog voordat je ze door het beslag mengt.
  • Leg de papieren vormpjes in de kuiltjes van het muffinblik.
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC  (onder- en bovenwarmte).
  • Meng het bakpoeder door de bloem.
  • Smelt de boter en laat hem wat afkoelen.
  • Roer het ei, de honing, yoghurt en zure room door elkaar.
  • Voeg de gesmolten boter toe.
  • Zeef het meelmengsel erboven en roer dit er doorheen, samen met de bosbessen. Zorg dat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  • Doe het deeg in de vormpjes; maak ze niet te vol, ze rijzen nog.
  • Bak de muffins in 25-30 minuten in de oven goudbruin.
  • Haal ze uit de oven en laat ze nog 5 minuten in de vormpjes rusten.
  • Verwijder het papier (je mag het ook laten zitten als je dat handig vindt) en laat de muffins afkoelen.
  • Bestuif ze eventueel met wat poedersuiker, voordat je ze serveert. Heerlijk bij de koffie of thee!