Appeltaart

Heerlijke appeltaart van Wellantappels. De moeite waart om eens te proberen.

Ingrediënten:

  • 4 Wellant appels.*
  • 500 gram zelfrijzendbloem.*
  • 250 gram basterdsuiker.
  • 250 gram boter.
  • 2 eieren.*
  • suiker
  • rozijnen
  • kaneel

de producten met * zijn verkrijgbaar in onze landwinkel

Bereiding:

  • Splits de eieren.
  • Laat restje ei over.
  • Kneed het zelfrijzendbloem, boter en eieren tot een soepele bal.
  • Neem 2/3 van het deeg en smeer deze uit in de bakvorm.
  • Schil de appels en maar er kleine stukjes van.
  • Meng de stukjes appel met wat rozijnen, wat suiker en een beetje kaneel.
  • Verdeel het mengsel over de deegbodem.
  • Maak van het overige deeg slierten (door het deeg tussen de handen te rollen).
  • Leg deze repen kruislings over het mengsel van appel, suiker en kaneel.
  • Smeer het overige ei er over heen.
  • Verwarm de oven op 160°C
  • Bak de taart 40 min. in de oven.
  • Serveer de appeltaart warm, lauwwarm of koud.