Appelstrudel

Maak zelf een overheerlijke appelstrudel van Wellant.

Ingredienten:

  • 5 Grote Wellant appels.*
  • 250 gram tarwebloem.*
  • 250 ml zure room.
  • 50 gram suiker.
  • 100 ml lauwwarm water.
  • 50 gram gehakte hazelnoten.
  • 50 gram gehakte walnoten.*
  • 50 gram roomboter.
  • 4 eetlepels rum extract.
  • 1 ei.*
  • 1 eetlepel zonnebloemolie.
  • 1 theelepel kaneel.
  • 1 zakje vanillesuiker.
  • poedersuiker
  • mespuntje zout.*

de producten met * zijn verkrijgbaar in onze landwinkel

Bereiding:

  • Meng de bloem, zout, ei en olie in een kom.
  • Kneed met de hand het water erbij totdat een mooi glad deeg ontstaat.
  • Zet het deeg een half uur afgedekt weg om het te laten rusten.
  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd ze in kleine blokjes en doe ze in een kom.
  • Strooi kaneel, vanillesuiker en suiker over de stukjes appel.
  • Doe de gehakte walnoten, hazelnoten en het rum extract erbij en meng dit alles goed door elkaar.
  • Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en rol ieder deel dun uit op een met bloem bestoven ondergrond.
  • Leg de deeglappen met de randen over elkaar op een schone theedoek en druk de randen stevig op elkaar.
  • Bestrijk de deeglap met zure room.
  • Verdeel het appelmengsel over de deeglap.
  • Rol de deeglap voorzichtig op tot een rol en leg deze op bakpapier op een bakplaat.
  • Smelt de boter en bestrijk de rol hiermee aan alle kanten.
  • Zet de appelstrudel 35-40 minuten in het midden van de oven tot hij mooi goudbruin is.
  • laat het lekkernij even afkoelen en strooi er wat poedersuiker overheen.