Appelflap met scharrelroom


Maak zelf overheerlijke appelflappen. Wat deze appelflap zo bijzonder maakt is de echte landwinkel scharrelroom.


Ingrediënten:

  • 8 plakjes bladerdeeg.
  • 2 (zoet)zure appels (Wellant appel).*
  • 6 eetlepels scharrelroom.*
  • sap van ½ citroen.*
  • 1 zakje vanillesuiker.
  • 3 eetlepels rozijnen.
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen of stukjes noten.
  • ½ theelepel kaneel.
  • 1 eetlepel custardpoeder.
  • suiker om te bestrooien.

de producten met * zijn verkrijgbaar in onze landwinkel

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de plakjes bladerdeeg (met de folie onder) op het aanrecht of een plank. Laat ze 5 minuten ontdooien.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de appel in kleine stukjes.
  • Roer het cirtoensap, de vanillesuiker en de rozijnen door de appelstukjes.
  • Laat de appelblokjes op laag vuur in ca. 5 minuten halfgaar worden. Schep de appelblokjes regelmatig om.
  • Roer van het vuur af de geschaafde amandelen, het kaneel, de scharrelroom en de custardpoeder door de appels.
  • Maak de randen van de bladerdeeg nat met een kwastje met koud water.
  • Verdeel het appelmengsel over de plakjes bladerdeeg en vouw twee tegenover elkaar liggende punten naar elkaar toe.
  • Druk de zijnaden met de tanden van een vork goed op elkaar.
  • Bestrijk de bovenkant van de flappen met wat water en strooi er suiker over.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats hierop de flappen.
  • Bak de appelflappen in ca. 20 minuten goudbruin in de onderkant van de oven.
  • Serveer ze warm, lauwwarm of koud.